DE QUÈ VIUEN?

En aquest apartat un presentem un seguit d'estadístiques que ens ajudaran a entendre de què viu aquest poble i què predomina.

Antigament, la gran font d'ingressos era l'agricultura i ramaderia. Tot i que ara també tenen importància, l'indústria s'ha començat a fer lloc al municipi, així com el sector serveis, podem dir que únicament predominen les cases rurals i les de colònies, juntament amb alguns restaurants.

En la indústria trobem diversos camps, com una empresa dedicada a l'elaboració de productes derivats de l'ànec i l'oca, especialitzada en en foie gras, rebent varis guardons nacionals i internacionals per les seves creacions. Han tingut uns temps de crisis, però el fet d'optar per l'exportació els han dut a una expansió cap el mercat francès i anglès (a més a més del català i l'espanyol).
Per altra banda, també hi ha indústria dedicada a la llenya, a la mecànica i molts d'altres.
Foto: ànecs en període de cria

Pel que fa hotels, supermercats, equipacions esportives, educatives i sanitàries, entre d'altres, trobem un recompte nul, doncs és per això que per disposar d'aquests serveis, s'ha d'anar als pobles propers com Anglès o Santa Coloma de Farners.

Així aquest petit poble de 370 habitants ~ en 37 kilòmetres quadrats de superfície , actualment,  es continua "alimentant" de l'agricultura i la ramaderia, però també de la indústria, que comença a prendre una part força important, i del sector serveis, tot i que encara en una mínima quantitat.

Algunes estadístiques per obtenir-ne més informació: Idescat.



EL PESSEBRE VIVENT

El pessebre vivent que es celebra a Brunyola cada anys, és possiblment l'esdeveniment més important del poble i la raó per la que aquest municipi és conegut.

Persones d'arreu de Catalunya es deplacen a aquest petit indret per poder gaudir de l'espectacle que "el amics de Brunyola" ofereixen gratuïtament a tothom que hi vulgui participar.

"Els amics de Brunyola" és una associació de brunyolencs que estimen el poble de Brunyola, es tracta una associació sense ànim de lucre que prepara moltes activitats durant tot l'any, però la més coneguda, sense dubte, el pessebre vivient.

Aquest pessebre comença a fer-se l'any 1981 gràcies a la iniciativa de Josep Mª Amic (l'antic diaca), que juntament amb els joves del poble i el rector de la parròquia de Sant Fruitós de Brunyola, van voler celebrar el Nadal d'una manera diferent.



Durant el Nadal, és l'època de l'any que Brunyola rep més turistes de tot l'any, és per aixó que el restaurant del poble aprofita per ser el seu propi "agost".

 






Aquest és el número de visites que hem rebut!